Psycholoog Hengelo

Wanneer je op zoek bent naar een psycholoog in Hengelo, dan ben je bij psychologiepraktijk Holtkamp-Kleine aan het goede adres. We zijn gevestigd in Haaksbergen, en bieden psychologische zorg en coaching in Hengelo en omgeving. We helpen je graag bij psychische klachten, relatieproblemen, stress maar ook wanneer je wilt werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Wij staan voor je open zoals je bent!

Wat doet een psycholoog in Hengelo?

Er kunnen zich verschillende situaties voordoen in je leven waarin je tegen problemen aanloopt. Soms lossen problemen zich vanzelf op. Maar wanneer dit niet zo is, kan psychologische hulp net even dat zetje geven wat je nodig hebt. In dat geval kun je terecht bij onze psychologiepraktijk in Haaksbergen.

We helpen je met het duidelijk maken van het probleem en gaan samen met jou op zoek naar een manier om eraan te werken. Het kan best lastig zijn de exacte hulpvraag te formuleren, maar we helpen je hier graag mee. Weet dat je niet alles in het leven alleen hoeft op te lossen. Wij staan voor je klaar wanneer je er zelf even niet meer uitkomt.

Werkwijze psycholoog Hengelo

We nodigen je van harte uit een afspraak in te plannen om te kijken of er een klik is. We beginnen altijd met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek brengen we de aard van je klachten in kaart en bekijken we op welke manier we je het best kunnen helpen. We spreken samen af of er een vervolgtraject komt en hoe dit eruit komt te zien. Heel soms moeten we je doorverwijzen, maar ook dat gaat in overleg. Loop je ergens mee? Maak dan gerust een afspraak, soms kan één gesprek je al goed op weg helpen.

Hulp bij burn-out Hengelo

Veel mensen hebben last van stress. Wanneer stress en of spanningen te lang aanhouden of te heftig wordt, kan dit chronisch worden en kan leiden tot een burn-out. Je merkt dan dat je niet zo scherp meer bent, alles wordt teveel en het kan heel lastig zijn je rust te vinden. Bij psychologiepraktijk Holtkamp-Kleine bieden we mensen uit Hengelo en omgeving een luisterend oor en kijken we samen met je hoe we de situatie waarin je terecht bent gekomen een andere wending kunnen geven. Uit ervaring weten we dat herstellen van een burn-out om moed en doorzettingsvermogen vraagt, maar je uiteindelijk ook heel veel kan opleveren. En daar helpen we je graag bij.

Relatietherapie Hengelo

Op zoek naar relatietherapie in Hengelo? Je bent van harte welkom bij onze psychologiepraktijk in Haaksbergen. Relatie problemen ontstaan soms in de loop der tijd en kan er probleem tussen jullie in komen te staan. We helpen je graag om de oorzaak van jullie problemen te vinden. Dat kunnen communicatieproblemen zijn, ingesleten gedragspatronen of andere situaties die een rol zijn gaan spelen in jullie relatie. Samen kunnen we werken naar het oplossen van jullie relatieproblemen. Je kunt hiervoor alleen een afspraak maken maar ook samen.

EMDR-therapie Hengelo

Een veelgebruikte therapie bij traumaverwerking is EMDR-therapie. EMDR staat voor Eye Movement Densensitization and Reprocessing. Tijdens een EMDR-sessie brengen we je terug in gedachten naar de nare gebeurtenis die je hebt meegemaakt en daar horen beelden, gedachten en gevoelens bij. Tijdens het oproepen van deze gebeurtenis wordt er een afleidende stimulus gegeven via geluidjes die je via een koptelefoon afwisselend links en rechts hoort. Door je af te leiden gaan de scherpe kantjes van de herinnering eraf. Je gedachten worden als het ware anders ‘opgeslagen’ in je hoofd en zo verwerk je de gebeurtenis. Het is een behandeling die de effecten van een trauma of nare ervaring vermindert waardoor je weer stappen kunt maken.

Contact psycholoog Hengelo

Kom je graag in contact met een psycholoog in Hengelo? Denk dan eens aan onze psychologiepraktijk in Haaksbergen. Of je nu last hebt van psychische klachten, relatieproblemen, stress, angstklachten, depressieve klachten, onzekerheid, sociale problemen of gedragsproblemen, we luisteren graag naar je en helpen je graag verder. En heb je misschien klachten die nog niet zijn genoemd? Aarzel dan niet om contact op te nemen, we helpen je graag. Neem nu contact op door middel van ons contactformulier, bel ons of stuur een What’s App bericht.

Call Now ButtonNeem contact op