Psycholoog Enschede

Ben je op zoek naar een psycholoog in Enschede? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Psychologiepraktijk Holtkamp-Kleine is gevestigd in Haaksbergen, maar biedt toegepaste psychologische zorg en coaching in Enschede en omgeving. Je kunt bij ons terecht met diverse problemen. Of je nu klachten ervaart in je werk, je relatie of op individueel gebied, we helpen je graag om met deze klachten aan de slag te gaan. Iedereen heeft zo zijn eigen verhaal en dat maakt je als mens uniek en bijzonder. Wij staan voor je open zoals je bent!

Wat doet een psycholoog in Enschede?

Met een psycholoog kun je praten over je gevoelens en de problemen waar je tegenaan loopt. Daarnaast kan een psycholoog je helpen met het formuleren van een hulpvraag en vinden van antwoorden hierop. Deze hulpvraag geeft je handvatten voor het aanpakken van je probleem. Wanneer het lastig is om de hulpvraag onder woorden te brengen, helpen we je hier ook mee. Zo helpen we je structuur aan te brengen en maken we je proble(e)m(en) beter behapbaar. Denk niet dat je alles wat je overkomt alleen hoeft op te lossen. Hulp vragen is juist dapper en kan van grote waarde zijn wanneer je er zelf even niet meer uitkomt.

Werkwijze psycholoog Enschede

Hoe gaan we te werk in onze psychologiepraktijk? We starten altijd met een intakegesprek. Tijdens deze intake brengen we in kaart wat de aard van je klachten is en welke aanpak hier het beste bij past. We spreken af of er vervolggesprekken komen en hoe deze eruit komen te zien. Soms verwijzen we je door. Loop je ergens mee? Aarzel dan niet om een afspraak te maken, soms kan één gesprek je al goed op weg helpen.

Hulp bij stress of burn-out Enschede

Een van de meest gehoorde klachten van dit moment is stress. Veel mensen hebben een druk leven waarin ze veel verschillende aspecten moeten combineren. Ook een drukke baan, spannende tijden of een jong gezin kan veel stress opleveren. Wanneer stress te hoog oploopt of te lang aanhoudt, kun je je burn-out voelen. Het kan dan helpen om met iemand te praten die je helpt om van je stress af te komen. Bij psychologiepraktijk Holtkamp-Kleine bieden we je een luisterend oor en gaan we samen met je kijken hoe we de stress aan kunnen pakken.

EMDR-therapie Enschede

EMDR-therapie is een therapie die kan helpen bij de verwerking van een traumatische gebeurtenis. Tijdens een EMDR-sessie denk je terug aan de nare gebeurtenis, inclusief de bijbehorende beelden, gedachten en gevoelens. In eerste instantie gebeurt dit om meer informatie over de traumatische ervaring te verzamelen. Daarna vragen we je de gebeurtenis opnieuw voor de geest te halen, ditmaal in combinatie met een afleidende stimulus, zoals de hand van de therapeut of door geluidjes die via een koptelefoon afwisselend links en rechts worden aangeboden. De EMDR-therapie brengt vaak een stroom van gedachten en beelden op gang, maar soms ook gevoelens en lichamelijke sensaties. Hierdoor worden je gedachten anders ‘opgeslagen’ in je hoofd en verwerk je de gebeurtenis.

Balans tussen werk en privé

Werk is een manier om iets te betekenen voor jezelf en voor anderen. Het kan je energie geven en waardevol en uitdagend zijn. In je privétijd wil je leuke dingen doen of gewoon niets doen. Je wilt een balans tussen inspanning en ontspanning en zorgen dat de boog niet teveel op spanning staat. Beiden functioneren niet goed als je overbelast bent. Je loopt dan risico om allerlei klachten te krijgen zowel mentaal als fysiek. Bij praktijk Holtkamp-Kleine helpen we je een gezonde balans te vinden, zo veel mogelijk uit jezelf te halen, overbelasting te voorkomen en je balans in werk en privé te verbeteren.

Relatietherapie Enschede

Op zoek naar relatietherapie in Enschede? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Een relatie hebben is niet altijd eenvoudig. Soms begrijp je elkaar niet (meer) en kom je er al pratende niet uit. Het komt ook voor dat jullie niet eens meer aan praten toekomen. Vaak worden deze problemen veroorzaakt door onbewuste gedragspatronen, slechte communicatie of staat er een concreet probleem tussen jullie in. Relatietherapie kan dan hulp bieden. Wanneer je relatie niet lekker loopt, onderzoeken we graag met je welke hulp er nodig is. Je kunt hiervoor alleen komen, samen ben je ook welkom.

Contact psycholoog Enschede

Heb je een vraag of probleem waar je niet alleen uitkomt? Neem dan gerust contact op door middel van ons contactformulier. Bellen of een Whatsapp bericht versturen kan natuurlijk ook. Heb je een probleem dat hierboven nog niet genoemd is? Geen punt, alle vragen zijn welkom, we helpen je graag!

Neem contact op