Ervaringen van cliënten

Zij gaf mij vanaf het eerste moment het gevoel zich te verbinden met mij als mens

Na een lange zoektocht naar een goede en betrokken hulpverlener kwam ik bij Corinne Holtkamp terecht. Zij gaf mij vanaf het eerste moment het gevoel zich te verbinden met mij als mens. Zonder oordeel of vooringenomen standpunt luistert zij naar je en spiegelt wat je zegt en wat je doet. Ze verdiept zich in een mens zoals ik nooit eerder heb meegemaakt bij hulpverleners. Ze neemt ruim de tijd voor je en kapt (emotionele) processen niet af omdat de klok dat zegt. Na iedere sessie ging ik naar huis met een andere gedachten over mijn situatie. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik erg geholpen en dankbaar ben.

– L te V

In korte tijd hebben we hard gewerkt met als gevolg dat ik weer enthousiast en met zelfvertrouwen naar mijn werk ga.

Tijdens mijn werk ging er veel negatieve energie naar zaken waar ik geen grip op leek te hebben. Corinne heeft mij geholpen om deze zaken zichtbaar te maken en er mijn eigen aandeel in te zien.

Door te kijken naar mijn persoonlijke eigenschappen en de wisselwerking in communicatie op de werkvloer vielen de puzzelstukjes op hun plek. Samen kwamen we tot praktische oplossingen waar ik echt mee aan de slag kon.

Ik vond het prettig dat ik zo snel bij Corinne terecht kon en heb haar ervaren als vriendelijk en begripvol maar ook zeer deskundig en “to the point”. Kortom, in korte tijd hebben we hard gewerkt met als gevolg dat ik weer enthousiast en met meer zelfvertrouwen naar mijn werk ga.

– K te H

Wij hebben Corinne leren kennen als een prettige persoonlijkheid, plezierig in de omgang

Ze geeft nuttige informatie en adviezen. Ze is werkelijk geïnteresseerd in het wel en wee van mensen. Ze kan goed luisteren en daardoor weet ze problemen van cliënten snel te analyseren. Ze verstaat haar vak en weet op een professionele manier de vertaalslag te maken naar de praktijk (de therapie). Zo is zij in staat adequate hulp te bieden en een proces op gang te brengen.

– F te B

Plots stond mijn leven op de kop…

Na een relatie van 23 jaar stond ik er alleen voor met 2 meiden van 7 , geen keuze…het was zo!
Gevoelens als angst, verdriet ,boosheid en onmacht werden me de baas en dat wilde ik niet.
Klimmen uit dat dal kon ik niet alleen.
Gezocht naar een therapeut / coach. Iemand die niet alleen bevestigd van datgene wat ik al weet en voel maar iemand die me liet nadenken over hoe ik weer verder kan. Iemand die me vooral leert hoe ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn eigen geluk.

Dit vond ik direct vanaf het eerste gesprek bij Corinne. Ze liet me nadenken over welke invloed ik zelf heb op de situatie en ze leerde me inzien dat wanneer ik ergens geen invloed op heb, ik het moet en kan loslaten.
Door haar luisterend oor en haar coachende vragen kom je zelf tot inzicht en krijg je na elke sessie tools mee hoe er thuis mee aan t werk te gaan.
Corinne was voor mij…een kado…

Een luisterend oor en een empatische houding, coaching op een soms confronterende, concluderende manier waardoor ik bewust werd van hetgeen ik voelde. Ze leerde me het “omdenken” bij gevoelens zodat je zelf weer vooruit kunt denken.
Het lukt me steeds vaker…en ik voel meer en meer weer mijn eigen ik.

– J te H

Ik was moe, lusteloos, passief, gespannen, besluiteloos, onzeker, prikkelbaar en had een negatief zelfbeeld.

Ik ben S, 40 jaar, getrouwd met E, trotse moeder van twee zoontjes van 5 en 8 jaar, werkzaam als verpleegkundige.
Ik leefde mijn leven, had het prima voor elkaar maar voelde mij al een hele tijd niet lekker en allerlei negatieve gevoelens gingen met mij aan de haal maar ik kon er niet echt de vinger opleggen…en belangrijker nog; ik kon het zelf niet veranderen, kon de knop niet vinden terwijl ik dat wel heel graag wilde!!!! Ik was moe, lusteloos, passief, gespannen, besluiteloos, onzeker, prikkelbaar en had een negatief zelfbeeld. Ook kwam mijn man in die tijd zonder werk te zitten en dat versterkte die negatieve gevoelens alleen nog maar meer. Ik kon heel moeilijk omgaan met de situatie en voelde mij steeds verder afglijden en ook de relatie/communicatie met mijn man ging steeds slechter omdat ik mijn negatieve gevoelens ook op hem en zijn situatie (werkloosheid) projecteerde.
Via een goede vriendin kwam ik bij Corinne terecht en na heel wat wikken en wegen toch maar een afspraak gemaakt voor een intake. Heel spannend omdat je dan ook weet en erkent dat je een ”probleem” hebt en er mee aan de slag moet. De eerste stap is gezet….

Gelukkig was er gelijk een klik met Corinne en heb ik in een eerste gesprek eerst alles op tafel gegooid wat ik voelde…. Dat is op zich al een bevrijding om dat allemaal aan iemand kwijt te kunnen die je verder nog niet echt kent en die vooral luistert en de boel op een rijtje zet. Gaande weg onze gespekken komt er meer lijn in; ik krijg zicht op mijn gevoel, waar dit vandaan komt, hoe ik als mens/persoon in elkaar zit, wat mijn verwachtingen zijn, hoe ik reageer op situaties, hoe ik communiceer met mijn omgeving en vooral NIET communiceer met mijn man…. Nav deze gespekken probeer ik de tips, adviezen en kleine opdrachten van Corinne in mijn dagelijks leven toe te passen, soms bewust, soms ook onbewust. Het lijkt soms zo simpel maar het valt niet altijd mee om gedrag te veranderen en je bewust te worden van je eigen gevoel/reactie/actie, maar het schept ook duidelijkheid en die had ik nodig. Ik wilde me weer goed en zelfverzekerd voelen.
Ook heeft Corinne mijn man hierin betrokken in overleg met ons allebei omdat ik dit niet alleen kon en wilde en wij toch ook echt elkaar voor een groot deel waren kwijt geraakt helaas.

Het is een heel proces van bewustwording waar je door gaat en samen met Corinne heb ik de juiste weg gevonden en de negatieve spiraal door broken. De knop is om, heel fijn om dat te ervaren…
Om een lang verhaal kort te maken…..
Ik voel me nu beter dan ooit! Ik voel mij ontspannen en gelukkig met mijzelf en mijn leven, heb meer energie, loop twee keer per week hard, ben 10 kilo afgevallen, kan beter relativeren, doe weer leuke dingen met mijn man en gezin, kortom zit lekker in mijn vel!
En ook mijn man heeft weer een job! Gek hoor om te ervaren dat als je zelf positief in het leven staat, er dan ook steeds meer positieve dingen op je pad komen….

Ik ben heel blij dat ik de stap gezet heb om hulp te zoeken, ook al is het niet makkelijk, uiteindelijk brengt het je alleen maar dichter bij jezelf en dat is bijzonder waardevol. Je krijgt tijd en ruimte om aan jezelf te werken. Ik neem de tips en deze ervaringen mee de rest van mijn leven, het heeft me veel geleerd en ook sterker gemaakt!

Nogmaals dank Corinne!!

– S te H

Ik kon m´n draai niet vinden, had gedachten en gevoelens die ik niet kon plaatsen, had angstgevoelens en –aanvallen, twijfelde aan mijn relatie en was echt de richting kwijt van wat ik met mezelf en m´n leven aan moest.

Al een hele tijd liep ik rond met een gevoel van `unhappy` zijn en vond het vreselijk moeilijk toe te laten voor mijzelf een keus in te maken. In ogen van anderen onbegrijpelijke keuzes maken en daarop aangekeken of aangesproken worden…….kortom ik had hulp nodig bij mijn struggle.

Corinne was niet de eerst –peut die ik bezocht, maar voor mijn gezin en natuurlijk ook voor mezelf vond ik dat ik nu maar eens echt tot een gefundeerd besluit moest komen. Dat was dan ook mijn vraag aan Corinne; ik zit vast in mijn leven en mijn relatie speelt daar een grote rol in. Ik wil komen tot een besluit waar goed over nagedacht is, waarbij ik mezelf en mijn relatie goed onder de loep heb genomen en op basis daarvan een besluit kan nemen. Hou mij eens een spiegel voor.

We zijn aan de slag gegaan, door middel van testjes, vragen, continu weer terug gaan naar de beginvraag en jezelf confronteren met datgene waar je eigenlijk heel bang voor bent………zijn we, ben ik, gekomen tot een besluit. Verschrikkelijk heftig en het doet mij als moeder onbeschrijflijk veel pijn dat ik mijn kinderen dit aan heb gedaan, maar ik heb besloten dat ik een einde maak aan mijn relatie. En ik kan je zeggen dat je een verschrikkelijk brede rug moet hebben om zo’n besluit te nemen. Het onbegrip, verdriet, de vaste grond onder je voeten verdwijnt, je hebt echt even met jezelf en je gezin te dealen. Ik wist ook allemaal dat dat komen ging en toch blijft het heel moeilijk.. M’n gezin en ik zijn het allerbelangrijkst; schijt aan wat anderen er van denken, zo makkelijk gezegd maar het komt wel binnen hoor, de oordelende en veroordelende buitenwereld Maar tenslotte weet ik het beste wat de situatie was, in welke spanning we leefden en in welk spanningsveld onze kinderen opgroeiden.

Corinne heeft me geweldig geholpen in het hele traject; deskundig, rustig, analytisch en confronterend, een kei en megasterke vrouw. Ze heeft me geholpen deze keus te maken, zonder me daarbij te beïnvloeden.

Voor dit soort levensbeslissingen zijn geen handboeken, niemand weet of het goed is of niet. Maar door goed alles af te wegen, jezelf niet weg te cijferen, je gevoel niet te ondermijnen en goed voor ogen te houden in welk “nest” je je kinderen wil laten opgroeien, kun je wel je richting bepalen.
Corinne ontzettend bedankt voor al je goede adviezen, luisterend oor, mijn hak-op-de- tak ratelverhalen en confrontaties.

– K te H

In het proces van een scheiding wilde ik graag praten over mijn gevoelens/beleving van dit proces.

Bij vrienden/familie vond ik een luisterend oor, maar het was voor hen soms ook moeilijk om objectief te zijn en bovendien was het voor hen ook verdrietig.
Daarom heb ik er voor gekozen om ook onafhankelijke hulp in te schakelen.
Via de website bij Corinne gekomen. Wat mij aansprak is dat Corinne kiest voor een kort traject.
Eerste telefoongesprek gaf mij een goed gevoel en het intake- gesprek verliep in een prettige, open sfeer.
Corinne luistert, geeft advies en een opdracht waarmee ik aan de slag ben gegaan.
Ik heb 4 gesprekken gehad en dit is voor mij voldoende gebleken.
Ik zie mijn toekomst na de scheiding met vertrouwen tegemoet.
Dank je wel Corinne.

– AT te H

ik heb weer een stabiele thuis situatie

“ik voel me erg goed geholpen door je heldere kijk. Ik zie de dingen nu echt anders en ga er ook als zodanig mee om. Mede door je hulp heb je ervoor gezorgd dat ik weer een stabiele thuis-situatie heb, zoals het hoort te zijn”

AD te H

ik ben door een heftig proces geleid

“Na een gesprek met kennissen over het accepteren van mijn beperking en mijn werksituatie, waarin ik terecht was gekomen, had ik al snel hulp gezocht bij Corinne. Ervaring heeft mij geleerd snel hulp in te schakelen voordat je helemaal vast loopt en misschien wel naar een burn-out toe werkt. Ik weet dat velen zich schamen om hulp te vragen maar dat is helemaal niet nodig. Niets doen maakt je situatie nog veel lastiger. Soms heb je gewoon even een deskundige hulp nodig om op het juiste spoor te komen. Corinne heeft zich goed in kunnen leven in mijn situatie en mij door een heftig proces geleid. Door oefeningen/ opdrachten uit te voeren heb een duidelijk beeld van mijzelf gekregen en kan ik beter met bepaalde situaties overweg. Door het opvolgen van adviezen/ oefeningen merk ik goed vooruit te zijn gegaan.

Corinne geeft praktische hulp waar je echt mee aan de slag kunt en in je verdere leven nog altijd profijt van hebt. Dappere stappen heb ik gemaakt en daar ben ik heel blij mee”

E te E

De scheiding was de druppel die de emmer deed overlopen

“Ik heb nooit gedacht dat het mij zou kunnen overkomen. Toen mij werd medegedeeld dat er geen basis meer was om de relatie in stand te houden, zakte de grond onder mijn voeten vandaan. Na meer dan 30 jaar lief en leed gedeeld te hebben, en dan ieder zijn eigen weg te moeten gaan, dat riep veel schuldgevoel op. Er kwamen erg veel vragen op mij af waarop ik de antwoorden niet helder kreeg. Door soortgelijke situaties bij anderen te hebben meegemaakt, wist ik dat praten met vrienden niet voldoende zou zijn.

Al snel besloot ik op zoek te gaan naar hulp, en kwam op de site van Holtkamp-Kleine Psychologische zorg en coaching terecht.  Nadat ik de site goed had bestudeerd, heb ik direct contact opgenomen en kon ik zeer snel komen voor een intake gesprek.

Corinne helpt mij om weer voorruit te kijken en de moeilijke momenten een “plekje” te geven. Ze kan goed duidelijk maken hoe dit is gekomen. Erg knap van haar is dat ze direct alle eerdere gesprekken paraat heeft. Haar manier van coaching, brede kennis en ervaring, zijn voor mij een zeer belangrijke steun in de rug. De professionele hulp van Corinne helpt mij zeker om vooruitgang te boeken, en de draad weer op te pakken”

J te H

Ze geeft me het gevoel dat ik er weer mag zijn

In het verleden ben ik bij meerdere hulpverleners geweest. Telkens kreeg ik naar 2 a 3 sessies te horen dat ik heel erg sterk was en het echt zelf allemaal aan kon. Dan stond ik weer in mn eentje op straat en voelde ik me nog rotter dan ervoor. Nu niet. Ik voel me bij Corinne gehoord en begrepen. Ik weet dat ik me heel sterk voor kan doen maar ze prikt er doorheen. Ze geeft me goede handvaten om met moeilijke situaties om te gaan. Evalueerd nadien of het is gegaan zoals het is besproken. Ze laat me zien wat ik zelf wil en wie ik wil zijn. Maar ze geeft me vooral het gevoel dat ik er mag zijn. Ik voel me dankzij haar weer belangrijk. Ik doe er weer toe!!!!”

A te E

Call Now ButtonNeem contact op